Teenager Party 17.rész

  1. rész

 

Eljött 1975.

 

A német Mártival töltöttem a szilvesztert, mert elfelejtettem eddig írni, hogy a fentebb említett házibuli után minden iskolai szünidőt itt töltött. Eddig még nem feküdt le velem, de jó úton haladtunk.

Tavasszal is jött. Megbeszéltük, hogy nyáron az enyém lesz.

Befejeztem a sulit. Tehát az Áfésszel megszűnt a tanulói jogviszonyom és a nyárra nem kötöttem munkavállalói szerződést az Áfésszal, mert úgy terveztem lemegyek a Balatonra dolgozni megint.

Eljött a nyár. Márti megjött a szüleivel együtt. A szülők pár napot maradtak, s mentek a Balatonra nyaralni. Persze Márti maradt, mert terveink voltak. Akkor még az információáramlás igen lassú volt, így azt találtuk ki, hogy elmegyünk Pécsre és ott lesz az enyém.

A rokonoktól elbúcsúzott reggel, persze a rokonok azt hitték, hogy délután már ott is leszünk a szüleinél a Balatonon.

Mi pedig egy 424 es gőzös vontatta vonattal Pécsett kötöttünk ki. Azt mondta a Márti, úgy nézek ki, mint egy néger, mert sokszor kidugtam a fejem az ablakon, a korom meg belepett.

A Nádor szállóban szálltunk meg, amely Pécs legjobb szállodája volt. Egy tágas sarokszobát kaptunk nagy erkéllyel.  A szoba ablakai a szép Széchenyi térre nyíltak.

A szobának kádas fürdőszobája volt. Egymás előtt már nem voltunk szégyenlősök, mert már minden csináltunk, csak azt nem. Egy kádban fürödtünk, de azt beszéltük most már kibírjuk ezt a pár órát adjuk meg a módját. Egész nap forró vagonban utaztunk,  mert  igazi nyári meleg nap volt. Éhesek, fáradtak voltunk, ezért most a vacsorát részesítettük előnyben.

Finomakat ettünk és Törley pezsgőt ittunk hozzá. Fizettünk, a maradék pezsgővel felvonultuk a szobába.

S az előzmények ismeretében remélem el tudja képzelni a kedves olvasó mi történt ezt követően.

Egy napot még ott töltöttünk és másnap megérkeztünk Balatonakarattyára. Ahol a Márti szülei már előzőleg a kempingben leállítottak egy lakókocsit. Márti arról is gondoskodott, hogy nekem legyen hol aludnom, mert hoztak egy sátrat is.

A szülők azt gondolták reggel indultunk a falumból. Miközben mi életünk legszebb óráit töltöttük Pécsett.

Felvertük nekem a sátrat. Gumimatrac, takaró, minden. Persze mondanom sem kell, hogy Mártinak nagyon jól esett, hogy végre elvesztette a szüzességét, s már volt pilléje is, így nevezte a fogamzásgátlót.

Amikor a családdal való program véget ért kihozta a kazettás magnóját, s még a falumban nálam megismert Yes együttes The Gates of Delirium oratóriumát hallgattuk. Ennek különösen a 22 perces első része tetszett nekünk. Abban az időben virágzott az un. progresszív rock, melynek a szóban forgó együttes egyik kiemelkedő képviselője volt. Ilyen volt még az Emerson Lake&Palmer, vagy King Crimson is.

A sátorban először félve, majd azt tapasztalva, hogy a szülők ki sem jönnek a lakókocsiból, egyre bátrabban szeretkeztünk. Valamikor éjfél körül Márti bement a lakókocsiba aludni.

Így ment ez vagy két hétig.

Eljött a búcsúzás ideje. Elvittek Balatonfüredig, s úgy terveztem átmegyek Zamárdiba előző évi boldog nyaram színhelyére, megnézem mi újság ott. Busszal elvitettem magam a tihanyi révig, majd kompra szálltam és át Szántódra. Nem tudom mitől vezérelve, talán megtetszett a szántódi érdekes formájú rév bisztró épülete, bementem megkérdezni nincs-e munkalehetőség. A főnökasszony örömmel fogadott azt mondta azonnal beállhatok mozgóárusnak. Elmagyarázta, hogy a bejárat előtt lesz egy hűtőpultom a söröknek üdítőknek, meg egy másik rész a szendvicseknek, s egy hűtő ládám a jégkrémeknek. S mondott egy címet, ahova mehetek majd aludni, majd a Jóska megmutatja.

Mivel még délelőtt volt, a hátizsákom betettem a raktárba. Vételeztem árut, bepakoltam, és elkezdtem a munkát. Kaptam fehér utasellátós köpenyt.  felállítottam a két színes napernyőt és kezdődhetett a munka. Jöttek a vendégek, beindult az üzlet.

Ha nem volt a pultnál vendég, belelöktem vagy 15-20 jégkrémet egy műanyag kosárba és kimentem az átkelésre váró autókhoz. Leó jégkrémet árultam darabja 3 kemény magyar forint volt. Általában ketten ültek egy autóban, a 80 % -uk azt mondta a tízesre. kösz.

Ha három jégkrémet kértek, biztos nem kérték vissza az egy forintot.

Így az első nap kerestem több mint 600Ft jattot, s később hó végén a forgalom alapján fizetést, jutalékot is kaptam ez után. Délután megismerkedtem a Józsival, aki kisegítő dolgozó volt itt. Fogd meg, vidd el, hozd ide, csinálj rendet stb. Egy nagyon laza jóképű srác.

Természetesen, a szállásunk ingyen volt, csak kicsit messze. A napok múltával egyre nőtt a jattom. A Józsi mivel délután ráért, engedélyt kért a főnökasszonytól, hogy délután az én árualapomból a mellettünk lévő kemping strandon árulhasson. Övé volt a jatt, enyém a forgalom utáni jutalék.

Persze minden este mentünk valami szórakozóhelyre, de előtte megvacsoráztunk egy osztályon felüli étteremben.  Száz forintnál többet sosem fizettünk. Itt ismerkedtünk meg egy főorvos fiával, Norbival, aki egy nyitott világoskék Ford Mustanggal tekergett az éjszakában. Nem voltak még itt haverjai, így összeverődtünk. Átjártunk a széplaki Paprika  bárba, amely egy touring hotel alatt volt. Nem tudom, hogy felettünk hogyan aludtak a vendégek, de nem irigylem őket. Éliás Gyula volt a diszkós és nagyon jól nézett ki az egész hely.

A fal mellett meg az asztaloknál szebbnél szebb kicicomázott lányok, kettesével hármasával.

Csak kapkodtuk a fejünket, micsoda nők. Magamról nem beszélek, de a két pasi a Norbi meg  a Józsi úgy ítéltem meg, hogy kifejezetten jó pasik voltak. A Norbi ráadásul jól volt eleresztve pénzzel, s míg nekünk egész nap gürcölni kellett érte.  Ő délig aludt, majd strandon tekergett, vagy ha volt csaja azzal hetyegett. Józsi is egy sovány, de izmos, nálam magasabb és jópofa vagány, sármos pasi volt.

 

Emlékszem egyszer vagy 100 középiskolás lány jött át komppal. Mi ott beszélgettünk a pultomnál Józsival, mert éppen akkor ráért. A lányok közül volt, aki odajött vásárolni valamit, s míg várakoztak, a Józsi elkezdett pantomimezni. De olyan jól, hogy nagyon élveztük. Volt benne szerelem, meg üvegfal, mászás fel, leesés, meg hasonlók. Mindent nagyon jól elő tudott adni, ahogy szenved, mert elhagyta a kedvese, de egy üvegfal állja útját, s ő próbálja ezt áttörni, de nem megy.  A lányokat nem lehetett elzavarni sem, míg véget nem ért az előadása. Közben már jó néhány külföldi is azt nézte. A végén persze hatalmas tapsot kapott. Tehát két jó megjelenésű sráccal voltam. A kicicomázott magyar lányok viszont egyikünkkel sem jöttek el táncolni.

Kezdetben nem értettük mi ennek az oka? Illetve néhány óra múlva megértettük, de akkor már nem érdekeltek a magyar lányok, mert külföldieknek udvaroltunk. Ugyanis lányok digóztak.

Arra vártak, hogy megérkezzenek az olasz pasik, akik általában éjfél körül jelentek meg, s egyből készségesebbek voltak a magyar lányok. Így akartak jobb életet maguknak, azt hitték Olaszországban kolbászból fonják a kerítést. Ebben az időben távozott Magyarországról a híres magyar pornószínésznő Ciccolina is.

Néhány nappal később a Józsi azzal jött vissza a kempingből, hogy meghívott két egyetemista csajt, akik a Kempingben dolgoztak este 10- ig. A lányoknak volt egy szolgálati faház bungalójuk.

Persze a magasabb lányt lőtte a Józsi, nekem maradt a másik egy Nóra nevű Külker főiskolás csaj. Elvittük őket egy közeli diszkóba, amely sokkal gyengébb volt, mint a széplaki.

Három napon belül az ágyukban voltunk.

Mivel a csajoknál nem rendezkedhettünk be, így éjnek évadján kellett hazakutyagolnunk, ezért másnap elhatároztuk veszünk egy sátrat. Az elhatározást tett követte, s mivel Józsi sokkal mozgékonyabb volt, így ő vette meg a sátrat. Amíg a lányokat edzettük, még díjat sem fizettünk a kempingben. Gondolom a kemping vezetése csak azt ellenőrizte- – ha ellenőriztek egyáltalán-, hogy mindenkinek van-e fém sorszáma kiakasztva, de hogy azután be lett-e fizetve a pénz azt már nem.  Mi kaptunk a lányoktól egy ilyen bilétát és kész. Én el lettem volna a Nórával egész nyáron, de a Józsit hajtotta vére, s akiket felszedett annak mindig volt egy barátnője is, azt meg én lőttem. A kempinges lányok persze hamar észrevették, hogy nem egy örök szerelemről volt szó, s az ingyenes sátorhely használatot azonnali hatállyal megszüntették, így ezt követően már fizetnünk kellett, de legálisan voltunk ott. A normális házban lévő szállásunkra alig jártunk. Pár naponta talán.

Egyszer jön egy német manus, s azt kérdi nem akarom-e megvenni a tengeri gumicsónakját, amihez adna egy 4 lóerős kis Johnson csónakmotort. Kérdem mennyi. 6000 mondja ő.

4000 mondom én. 5000 mondja. A végén 4500 Ft ért megvettem. (4 napi jattomból)

Eddig azért nem tudtunk Tihanyba átjárni diszkóba, mert éjjel nem tudtunk visszajönni, mert  a kompok nem jártak éjjel. A vásárlással ez a probléma is megoldódott.

Felfújtuk nagy nehezen lábpumpával. Akkora volt, hogy ha négyen belefeküdtünk a lábunk középen nem ért össze.

Vízre bocsátottuk még világosban. Ismerkedtünk vele. Beindítottam a motort. Akkor még lehetett motorcsónakázni a Balatonon pár évig.

Most mi vittük a Norbit ezzel és nem az ő szép mustangjával tekeregtünk. Néhányszor ő is jött velünk.

Persze külföldi csajoknál jók voltunk, csak sajnos idejük lejárt, és sokszor nagy sírás-rívások közepette hazamentek.

Az egyik este két csehszlovák csajt szedtünk fel. a Norbi meg egy keletnémetet. Nekem, mint „kapitánynak” azért disztingválnom kellett, hogy ne legyek részeg, hiszen embereket szállítottam az 1200-m-re  lévő túlpartra. Mivel megbeszéltük a főnök asszonnyal, hogy a csónakot tarthatjuk a göngyöleg raktárban, oda direkt készítettünk be sört, meg konyakot arra az esetre, ha még éjszaka megszomjaznánk és részemre egy kis utántöltésre.

A lányoknak, de nekünk is nagyon tetszett a holdvilágban csillagos ég alatt történő motorcsónakázás. Átértünk, beraktuk a helyére a csónakot. elővettem a brandis üveget és körbe adtuk, de még vittünk magunkkal néhány sört is. Majd elindultunk a 4 személyes sátrunkhoz. Már ekkor sem lehettünk hangtalanok, de azért próbáltunk viselkedni, hiszen sátrak sorakoztak minden felé, innen onnan horkolás hallatszott.

Persze neki álltunk mindenki a maga csajának. A két csehszlovák lány olyan extázisban volt, annyira felpörgettük őket, hogy úgy lehetett a testükön játszani, mint egy orgonán. Ilyet eddig még nem tapasztaltam. Olyan érzékeny volt pl. az én csajom, hogy akár hol pusziltam, simogattam meg mindre valami hangot adott, amit nem tudok leírni. A Józsi csaja is hasonlóan sikongatott. Persze körülöttünk lassan felébredtek. S nem azt mondták csendet, a nyelvükön, hanem bravo, hajrá, stb.

Megmondom őszintén nagyon flusztrált ez a publikum. Ha nem lett volna bennem annyi szesz, biztos leálltam volna. Így viszonyt, megkapták a lányok a magukét. A sikolyokból persze mindenki tudta hol járunk. A vége fele már szinte kórusban drukkoltak nekünk, mert a lányokon már hallatszott, hogy közel vannak. A végén még gyér taps is volt.

Lassan elcsendesültünk. Erre azt halljuk minden irányból, hogy a környékünk kempingezői is nekiláttak szeretkezni.

A Norbiék csendben voltak néha lehetett hallani kis nyögéseket, de szolidak voltak.

 

Sajnos nekünk a Sanyival háromnegyed nyolcra mennünk kellett dolgozni. Kint már a külföldi turisták egy része megterítette a kempingasztalt és jóízűen reggeliztek a szép nyári reggelen. Amikor előbújtunk kocsányon ülő szemekkel, az átélt éjszakától nyúzott képpel,  nagy guten morgennel, dobre utro-val és széles mosollyal üdvözöltek, különösen a nők.

Persze viszonoztuk a köszönésüket és németül bocsánatot kértem.

A többieket ott hagytuk aludni.

Dél körül jöttek a pultomhoz. A Norbi a csajával csak odaköszönt, váltottunk néhány szót

beültek a mustangba és elmentek. A két lánynak adtam egy- egy rántott szeletes zsemlét meg egy-egy pepsit, s komppal visszamentek Tihanyba. Megbeszéltük, hogy este is találkozunk.

Este majdnem minden úgy ment, mint előző nap. Norbi nem jött. A lányok halkabban voltak, kevesebb piát kaptak, kezdtünk kipurcanni. A szex sem ment úgy, mint előző nap. A lányok dél körül előjöttek megkapták a reggelit és elbúcsúztunk, mert másnap korán indultak haza.

 

Egy kicsit fellégezhettünk. A Józsi sem udvarolt a csajoknak a strandon, fáradtak voltunk, alig vártuk, hogy este legyen és aludjunk egy jót.

Két nappal később azt vettem észre, hogy viszket a tököm, illetve nem a tökön, hanem a fanszőrömnél a bőr. Mondom a Józsinak az információt. Azt mondja, hogy ő is. Így aztán kölcsönösen egymás után letérdeltünk a másik előtt és megvizsgáltuk  másik fan szőrét.

Tetűt nem láttam, pedig lehetett valahol, mert az viszket, serkét viszont igen.

Mit csináljunk? Kézenfekvő volt, hogy levágjuk a szőrt kopaszra és kész, de nem voltunk biztosak abban, hogy így 100%-ban sterilek leszünk ebből a szempontból és valahonnan nem szaporodik megint el ez az élősködő.

Járt a pultomhoz minden reggel egy idősebb ember.

  • Jani bácsi. Nem tudja véletlenül, hogy lapostetűt mivel lehet kiirtani?
  • Csak nem összeszedted valahol?
  • De.
  • Annak egy ellenszere van édes fiam: az Ergo. Bemész a patikába és kérsz Ergót.
  • Köszönöm a tanácsot.

Most már csak az a kérdés merült fel ki menjen el Ergóért? Ez viszonylag hamar eldőlt, mert amikor én el tudtam volna menni, akkor még nem volt nyitva a patika.

Leborotváltuk a szőrünket és még kenegettük az utasítás szerint.

 

Egyénként úgy dolgoztam a nagy melegben, hogy csak egy fürdőgatya volt rajtam meg egy köpeny. Egy órától háromig alig jöttek, így ledobtam a köpenyt, betettem egy fiókba, mert abban volt a bevétel és ugrottam egy fejest.

 

A Józsival úgy gondoltuk, hogy keresünk egy kis plusz pénzt. Mégpedig főtt kukoricával.

felderített valahol a határban egy csemege kukoricás területet. S egy éjszaka csajozás helyett törtünk vagy fél zsák kukoricát. Gyümölcsön kívül nem loptam életemben semmit, azt is gyerekkoromban a szomszéd baptista pap kertjéből, meg ezt a kukoricát. Józsi kihozott a raktárból egy nagy kuktát, s feltettük főni egy elektromos rezsóra, amikor a főnökség nem volt ott. Kint főztük az épület Balaton felőli, tehát hátsó oldalán. Amikor már úgy gondoltam: megfőtt, odamentem megfogtam a nyelét, s úgy megcsapott az áram, hogy vagy három métert repültem hátrafelé kuktástól, de érdekes módon ugyanabba a pózba sikerült földet érnem, ahogy a kuktát megfogtam. Csak közben a 20-30kg os kuktát is vittem magammal.

Miután modelleztük a dolgot, rájöttünk az volt a baj, hogy nem figyeltünk oda. A biztonsági szelepén kijött a gőz, meg a víznek egy része a kukta oldalán lefolyt bele a rezsóba.Az volt a szerencsém, hogy a Galvani reflex működött, mint a békáknál, így az elugrással az áramkört mely a testemen keresztül folyt egy úttal megszüntettem.

Ateista vagyok. De akkor azt mondtam isten érvényesítette egyik parancsolatát.

Azóta sem loptam legfeljebb csókot. kukoricát főztem, de megvásároltam előtte.

Ja és nem kuktában és nem rezsón.

 

Egyik nap, mint mindig jött kevés törzsvendégeim egyike a Jani bácsi.

  • Üdvözlöm Jani bácsi, a szokásosat?
  • Na mi van meggyógyultatok már?
  • Köszönjük a tanácsot. Igen.

Benyúlok a hűtőbe. Kiveszek egy sört, felbontom. Odaadom. Az öreg beleiszik egy nagyot. majd kiköpi, krákog.

  • Mi baj van Jani bácsi nem ízlik a sör?
  • Nézze meg mi van benne: egy béka.
  • Hát ez tényleg egy béka. bocsánat nem gondoltam volna, hogy már a sört is le kell ellenőrizni.

Kapott egy másikat. Azóta is történnek cifra dolgok.

 

Megkaptam az első fizetésem az Utasellátó Vállalatnál. Kiszámoltam, hogy a Józsival ketten termelt fogalom után 14600 Ft-ot kell kapnom. S kaptam 9980-at. Megyek a főnökasszonyhoz reklamálni.

  • Jenő az van, hogy egy vállalati szabály szerint senki sem kereshet többet, mint a vezérigazgató. Ő pedig kerek 10000 Ft-ot keres. Ilyenkor azt csinálják, hogy amelyik hónapban kevesebbre jön ki a fizetés, a fennmaradókból pótolják.

Így is lett, már rég nem dolgoztam ott, amikor még mindig kaptam a pénzt.

Egyébként nagyon jó volt a jatt is. volt olyan nap hogy 1800db jégkrémet eladtam.

S annak ellenére, hogy jól éltem, osztályon felüli étterembe jártam, diszkóba jártam és sokat fogyasztottunk, még 2-3 hetente 10000 Ft-ot feladtam anyámnak. Jó lesz az a katonaság alatt. Ebben az időben 1000-2000Ft között volt az átlagfizetés.

 

Kaptam Anyámtól egy levelet, amelyben volt egy másik levél Berlinből. Renate írt, hogy ellátogat a Balatonra július végén a barátnőjével. Addig volt még vagy két hét. Küldtem neki egy lapot a szántódi révről és ráírtam, hogy itt dolgozom.

Meg is jelent egyszer, de a barátnő nem Elke volt. Ő nem jött. Neki jobban örültem volna. Beszélgettük munkaközben, de mivel egész nap dolgoztam, ők meg Siófokon kaptak szállást, így elbúcsúztunk és sohse láttam többet.

 

Volt még egy emlékezetes kapcsolatom egy cseh lánnyal Jelenával. A Zamárdi diszkóban ismertem meg. Persze a lány magas volt, mert mindig szerettem a magas lányokat, Csinos sportos, mint tavaly Eszter. Többször eszembe jutott meg kellene látogatni. Egyébként hozzá felutaztam még a télen is Budapestre néhányszor, de a távolság, meg az idő elszakított bennünket.

Jelenával egy életet éltünk le 36 óra alatt. Olyan iszonyú erős vonzást éreztünk egymás iránt, mint a Magdi iránt éreztem anno. Szinte izzott közöttük a levegő, és annyira kívántuk egymást, hogy ismerkedésünk után egy órával már faltuk egymást táncparkett közepén. Kint csókolóztunk éppen a diszkó előtt, amikor megállt egy siófoki taxi. Hozott ide utasokat. Kérdem Jelenát németül, mert csehül csehül állok, eljössz hozzám. Kérdem a taxist elvisz-e egy kb 3km-es útra. Elvitt. Egyébként ez nagy szerencse volt akkoriban. A taxi állami monopólium volt. Kevés is volt belőlük, így sokat kerestek, s nem voltak rászorulva az éjszakázásra.

Tehát éjszaka csodaszámba ment, ha tudott az ember taxit szerezni.

Persze nem a kempingbe vittem a lányt, hanem a szállásunkra, amely egy rendes családiház volt. S ott voltunk elszállásolva, amit a cég fizetett. S mivel a szobatársam a Józsi volt, tudtam, hogy most enyém a szoba, mert ő a kempingbe fog aludni.

Kb. négy órával azután, hogy megismertem már együtt voltunk az ágyban. A Jelena azonkívül, hogy nagyon szép karcsú lány volt, legemlékezetesebb tulajdonsága a felfokozott érzelmi töltése volt. Olyan forrón olyan lelkesen tudott szeretni, olyan átéléssel érintett meg ölelt és szeretett, hogy alig bírtam vele a tempót. Reggel otthagytam had aludjon.

Ki akartam venni egy szabadnapot. Mondtam a főnök asszonynak, hogy muszáj elmennem, addig helyettesít a Józsi, de ezzel a nővel ma együtt akarok lenni, mert egy óra alatt beleestem.

  • Nem szoktam ilyet főszezonban engedélyezni, de magával kivételt teszek Jenő, mert látom, ha nem engedem el, felmond. Maga tényleg bele esett ebbe a csajba.
  • köszönöm, S futva rohantam vissza a szállásra.

 

Egy napunk volt hátra. A következő reggel utazott haza, már kevesebb, mint 22 óránk van hátra. hazaértem, lezuhanyoztam, befeküdtem mellé és finom meleg teste lassan rám kulcsolódott. Délben elvittem ebédelni a Révcsárdába. A cigány odajött húzta a fülünkbe a magyar nótákat. Adtam neki egy százast. Elmentünk a kempingbe, ahol egy faházat bérelt a barátnőjével. Felvett egy bikinit és mentünk a vízbe, majd napoztunk és mindenütt csókolóztunk. A külvilág megszűnt körülöttünk. Csak élveztük egymást és ezt a csodás Balatont. Este a csárdában megvacsoráztunk. A cigányprímás most már hozta a brácsást is.

A cimbalmos meg a bőgős az állomáshelyükről intettek. Most már 300Ft-ot adtam a prímásnak végig húzta a fülünkbe. Addig elküldtem őket, míg megvacsoráztunk, de mondtam neki vacsora után visszajöhetnek. Jelenának nagyon tetszett a dolog és lelkes csókjaival honorálta. Különösen, amikor kértem a prímást, hogy a Dr. Zsivágó c. film legszebb zenéjét játssza el. Jelena szinte extázisba esett, annyira tetszett neki ez az élethelyzet a Rév Csárdában. Míg ott voltunk vagy háromszor kérte ezt a dalt. Persze adtam még a prímásnak 400 Ft-ot.

Ezt követően kérdeztem akar-e diszkóba menni? Nem Ő csak velem akar lenni. Amíg a barátnője a diszkóban szórakozott, mi a bungalójukban szeretkeztünk.

Majd lementünk egy kis éjszakai fürdőzésre. Ott is szeretkeztünk. Remélem nem szedett össze valamit a víztől. A csárda óta nem ittunk szeszt, mivel Ő nem kért, én sem akartam piás lehelettel csókolni.

Sőt. Nem gyújtottam rá reggel óta, szenvedtem is rendesen. Sajnos a barátnője nem pasizott be, vagy legalább is ide nem hozott pasit, így kb 3 óra fele megjött. De már többször nem volt erőnk szeretkezni, így elaludtunk. Reggel kikísértem őket a vasútállomásra és nagy sírás-rívás közepette elment. Persze címet cserétünk, de tudtuk, hogy ennyi volt.

Három napig ültem esténként a révnél a Balaton partján és csak néztem magam elé egy sör és egy cigi társaságában.

 

Vigasztalásul becserkésztem még néhány európai állam számos csinosabb állampolgárát és vége lett a nyárnak.

Kérdi a főnökasszony:

  • Jenő akar az Utasellátónál dolgozni?
  • Mit lehet csinálni? hiszen önök bezárnak télire.
  • Megkérdezem a budapesti központot.

Másnap mondja, lehetek fregoli resti, azaz vasútállomási kocsma ideiglenes vezető.

  • Ez azt jelenti, hogy amikor elmegy egy resti vezetője szabadságra, addig valaki helyettesíti. Majd egy másik helyre küldik.
  • Jó próbáljuk meg.
  • Mosonmagyaróvárra kellene menni szeptember 5.-én. reggel nyolcra, elfogadja?
  • Igen.

Felvittem a csónakot, motort, hátizsákot, amivel elindultam két hónappal ezelőtt Budapestre. A málhám volt vagy hetven kg. Majd beleszakadtam míg kiértem az állomásra. Budapesten beadtam a Nyugati pályaudvar csomagmegőrzőjébe a csónakot és a motort. A hátizsákkal elindultam nyugat felé szeptember elsején a Keletiből szombathelyre. Úgy terveztem, szétnézek Szombathelyen, Sopronban, s 4-én megyek Mosonmagyaróvárra, felvenni a munkát másnap.

 

A hosszú út alatt egész jól összemelegedtem egy szombathelyi lánnyal, amikor két határőr odajön hozzám és igazoltat. Átadom a személyi igazolványom.

  • Hova megy?
  • Szombathelyre
  • Mi célból?
  • Kirándulok.
  • Akkor jöjjön velünk.

Bevittek az Örsre. Elvették a hátizsákom, és egy százados kikérdezett s közben át kutatták a hátizsákom. Volt benne egy német nyelvkönyv, de bevallom a nyáron csak akkor vettem elő, amikor eldugtam benne egy ötven vagy 100 márkást. Jól beékeltem a könyv lapjai tövébe.

Ez volt a fő bűnjel ellenem. Mármint a könyv, mert érdekes módon a hat órai fogva tartásom alatt többen is átlapozták, s nem találták meg azt a kb 500 márkát, amit azért váltottam, hogy az Intertourist devizás boltokban tudjak St. Moritz cigarettát venni meg Ballantinest, esetleg  néhány dobozos sört.

Elmondtam nekik mindent, úgy ahogy volt. Bezártak egy fogdába. Csak később tudtam meg, hogy időközben értesíttették a szülő falum rendőrségét. Azok kimentek a szüleimhez és kikérdezték őket, mit tudnak rólam? Lecsekkolták az Utasellátónál valóban igazat mondtam-e?

Amilyen normális volt a százados velem, olyan bunkó barom volt egy öreg alezredes. Faragatlan stílusát még a nyilasoknál gyűjthette be.

  • Na meséld el nekem barátocskám hová akartál szökni.
  • Már mindent elmondtam a százados elvtársnak.
  • Hazudsz. Te disszidálni akartál vald be!
  • Már ne haragudjon alezredes elvtárs, de milyen jogon feltételeznek rólam ilyet, hogy disszidálni akartam? Büntetlen előéletű magyar állampolgár vagyok. Kikérem magamnak ezt a hangnemet. Tudomásom szerint engem egy megyeszékhely felé menő vonaton fogtak el, nem a zöld határon. Úgy gondoltam jogom van Szombathelyet megismerni, meg Sopront, s 4. -én meg megyek Mosonmagyaróvárra. Most ezzel fog eltelni a három napom, hogy maguk lépten-nyomon letartóztatnak. Maguk nagy bakot lőttek velem alezredes elvtárs, kérem hogy azonnal engedjenek szabadon.
  • Mi nem szoktuk bakot lőni, vegye tudomásul. Majd akkor engedjük el magát barátocskám, ha azt mi is jónak látjuk.

Délután 3körül kapcsoltak le este 9 kor engedtek el. Persze kísérettel. A szombathelyi vasútállomáson meghívott a százados egy pohár borra.

  • Bocsánat Jenő, de ez a dolgunk. Javasolom üljön fel a következő vonatra.
  • De miért?
  • Mindnyájunknak jobb úgy.
  • De miért?

Választ nem kaptam. Kezet fogtunk és elment.

 

Akkor még nem tudtam, hogy egy év múlva már ezt az egyenruhát viselem én is.

 

Három napon belül még kétszer igazoltattak, de mivel emlékeztem a százados nevére. Meg elmondtam hova vittek. Így elfogadták, hogy le vagyok csekkolva és elengedtek.

 

Mosonmagyaróvári resti nem vált be, de becsülettel ledolgoztam azt az egy hónapot.

Ezután hazamentem szülőfalumba, és visszakerültem az utolsó munkahelyemre a városszéli étterembe.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Vppbdf-qtGU ZZ Top

https://www.youtube.com/watch?v=cpbbuaIA3Ds Pink Floyd

https://www.youtube.com/watch?v=QkF3oxziUI4 Led Zep

https://www.youtube.com/watch?v=fu_fjQXAra4 CCR

https://www.youtube.com/watch?v=_CcdzkSlw2s Los Bravos

https://www.youtube.com/watch?v=-59rmRj4QnA George Harrison

https://www.youtube.com/watch?v=9GsTKIqSZyE P Mobil

https://www.youtube.com/watch?v=uvXeeus94GY Santa Esmeralda

https://www.youtube.com/watch?v=XFD-Hrk2jI0  John Lennon

 

 

 

Vége a 17. résznek

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás