Teenager Party 14.rész

  1. rész

 

Berlin

 

A Hotel Unten den Lindenben szálltam meg, amely praktikusan az ugyanilyen nevű sugárúton van. Egyelőre három éjszakát terveztem Berlinben, mert fel akartam menni Rostockba is az Ost See-t megnézni.

Felmentem az ismert tv toronyba is. Innen jól látszott a hírhedt berlini fal egy részlete. Hogy miért kellett 1945-től 1963ig várni a megépítésével 18 évet nem tudom. Vagy ennyi idő kellett a kelet németeknek arra, belássák nem lesz a közeljövőben egyesítés, és ennyi idő kellett ahhoz, hogy felfogják, mit művelnek a kommunisták? S e felismerés következménye a lábbal történő szavazás lett, sok áldozattal. S az illegális migrációt meg akarták akadályozni, mert féltek attól a kommunisták, hogy a végén egyedül maradnak, s neki kell állni dolgozni.

Sétáltam, Megnéztem a Brandenburgi Kaput is, amely mentén volt a határ. Jól elfáradtam estére, így a szálloda éttermében megvacsoráztam és lefeküdtem.

Másnap megreggeliztem. Svédasztalos reggeli volt a szobaárban benne.

Elmentem a híres Pergamon múzeumba, ami a környéken lévő egyéb látnivalóval elég is volt egy napra.

Még világosban visszaértem a hotelbe. Úgy terveztem ledőlök, egy kicsit pihentetem a lábam és este megnézem Berlin esti fényeit.

Este kilenc táján megvacsoráztam a hotel éttermében. Egyébként nagyon elegáns étterem volt, még szakmai továbbképzésnek is megfelelt és elindultam az Unten Den Lindenen a városközpont felé. Pár száz méterre találtam a másik oldalon egy nagy épületet, amelyben minden szórakozóhely megtalálható volt. Alul étterem, egy szinttel feljebb bár, még egy szinttel feljebb diszkó, e felett meg már csak a mennyország volt.

Igazán nem volt kedvem csajozni. Inkább csak az érdeklődés, a szakmai tapasztalatszerzés motivált. Ha már itt vagyok, lássak minél többet.

Péntek lévén a fiatalok megtöltötték a diszkót, ami sokkal nagyobb volt, mint a Kakadu.

Lányból itt is több volt, mint fiúból. A technika ellen sem volt semmi kifogásom.

Három sarokban volt bárpult a negyedikben a DJ szorgoskodott.

Felmásztam a legközelebbi bárpult melletti üres emelt székre és kértem egy sört. Ha Berlin, akkor Berliner sört kaptam, mely szintén egy finom sör.

Balra tőlem két 20 év körüli csaj csevegett. Egy hellót dobtam nekik, meg egy mosolyt, Jobbra egy pasi fűzött egy csajt.

Most vagy zeneszünet van, vagy még nem kezdte el a DJ a zenét, tény az, hogy csak a beszélgetések zsivaja hallatszott.

Egyszer odaszól hozzám a mellettem ülő lány

  • Fogadtunk, hogy te külföldi vagy.
  • S ki mit mondott?
  • A barátnőm azt mondta nyugat-berlini én meg, hogy keleti.
  • Most hogy megszólaltam már tudjátok ki nyert.
  • Meg tudjátok mondani honnan jöttem?
  • Lengyel?
  • Nem, magyar vagy. mondja a mellettem ülő lány
  • Eltaláltad, mondom.
  • Mibe fogadtatok?
  • Két koktélba. Az fizet, aki veszített.
  • Nem én veszítettem, de meghívlak benneteket.

Kértem a lányoknak két koktélt magamnak még egy sört.

  • Engedjétek, meg hogy bemutatkozzam Jenő vagyok Magyarországról.
  • Renate
  • Elke
  • Tanultok, dolgoztok? kérdem
  • Egyetemen tanulunk.
  • S mit tanultok?
  • Én gyógyszerész leszek. Mondja Elke.
  • Én orvos.
  • És te?
  • Én is tanulok, vendéglátást.

A két lány egyelőre szinte teljesen közömbös számomra, egyelőre még azt sem tudom eldönteni akarok-e csajozni? Mind a két lány kedves, vidám, nem is néznek ki rosszul, de nem volt olyan különleges tulajdonságuk, ami miatt valamelyik mellett letettem volna a voksot, s azt mondom magamnak: ezt a nőt akarom.

Elkezdődik a zene. a két lány indul táncolni

  • Mehetek én is? kérdem.
  • Jött a válasz.

Nem keltettünk semmilyen feltűnést azzal, hogy hármasban táncoltunk. Több női páros volt a placcon, de 2:1 felállás is akadt. A felállás jót tett a további információ begyűjtésnek.

Elke volt a csinosabb. Ültek, meg a Renate nagyrészt takarta, így nem tűnt fel csinos alakja.  Lapos sarkú volt rajta, s így is talán két három centivel magasabb volt, mint én. Egykezes cici, viszonylag kis fenék, szőke haj, áramvonalas angolna típus.   Elgondoltam jól nézhet ki a strandon. A Renate sem volt alacsony kb. 170 lehetett. Egy picit nagyobb fenék nagyobb cici. Belőle lesz 40 éves korára vagy előbb a tipikus körte alkat.

Alig táncolunk néhány perce már érzem, hogy nekem Elke kell, vagy kellene. Ő visszafogottabb, szolídabb. Edit jut eszembe róla. Érdekes elgondolom tánc közben, sok olyat láttam már, hogy egy szép csaj és egy kevésbé szép, barátnők. Lehet, van ebben valami olyan, hogy így nem konkurensei egymásnak, s valami féle szimbiózis alakul ki közöttük. A jelen esetben két vonzó lányról van szó. Ebben az esetben pedig a személyiségükben egészítik ki egymást. Ki szólított meg? A Renáte. Miért? Mert ő közvetlenebb, bátrabb belső korlátai alacsonyabban vannak és rugalmasabbak, ő igazi extrovertált alkat.

Elkének hasznos egy ilyen talpraesett barátnő, mint a Renate. Hogy összehozta ezt az ismerkedést is.

Abban biztos vagyok, hogy ott a zene zajában a két lány mosolyaitól, nevetésétől átitatva nem fogalmaztam ezt meg ilyen részletesen, de megéreztem ösztönösen.

Persze, hogy az Elke járt a fejemben. De gondoltam, nem éreztetem vele, ha akarnak valamit jelzik. Úgyis el kell mennem egy jó héten belül mindenképpen.

Vége lett az első zenei szakasznak. A pultnál, mivel amikor felálltunk megittuk az italainkat közben mások ültek oda, így leültünk egy asztalhoz.  Nem volt asztalhoz felszolgálás így én szolgáltam ki a lányokat.

Beszéltünk erről- arról, meddig maradok, hogy tetszik Berlin, meg ilyesmi.

Persze ki ült mellém? A Renáta. Elke, meg a szép hosszú combjaival velem szemben, egy combközépig érő szoknyában.

Átfutott az agyamon: hej, de szívesen megmutatnám neki kedvenc módszeremet.

Ha mást nem egy címet szereznem kell a lányoktól. Hátha egyszer lejönnek a Balatonra és találkozunk, vagy legalább Elke eljön, mert miatta találtam ki ezt a vészforgatókönyvet.

A lányok elmennek pisilni. Eszembe jut, hogy addig legalább az én címemet felírom egy papírra és odaadom az Elkének. A pultnál kérek egy tollat meg egy papírt. Egy kis koktél alátétpapírt kapok. Megírom. Toll vissza, kösz. Elteszem.

Visszajönnek a lányok, elkezdődik a zene. Táncolunk. Elke a finom lassú (felezi az ütemet)   tánc mozdulataival felizgat. Renáte temperamentumos, mozdulatai dinamikusak, erőteljesek, s mindig nevet. Jaj, mi lesz ebből?

A problémámat egy német srác oldja meg. Felkérte, felkérte a…..z Elkét. Basszus.

A dilemmám így tehát egy csapásra megoldódott lehet örökre. Itt is jön az az időszak, amikor lassú számokat tesznek be.

Átöleljük egymást a Renáte-val lassú blues-t táncolunk. Lassú forgásunk közben többször találkozik a tekintetünk Elkével, mélyen egymás szemébe nézünk és nem veszi le rólam a tekintetét míg el nem fordul. Úgy érzem van közöttünk valami megfoghatatlan rezonancia.

Az idő telik, s mi egyre jobban sóvárgunk egymás iránt.

Megint szünet. Beszélgetek a Renatéval. Figyelek rá, de néha ránézek Elkére is, aki most a pultnál áll a pasival. Beszélget, isznak, mi is.

Egyszer odanézek Elke eddigi helyére, nincs ott. De a pasi ott van. Kikövetkeztetem, hogy a wc-re ment. Az udvariasság kedvéért megkérdezem Renatét nem kell-e neki is menni. Az az igazság, hogy valóban mennem kell wc-re. Egy zárt összekötő folyosóra érek. Megállok a  kijárat és a női mosdó között, pedig már nagyon kell pisilnem, de nem merek továbbmenni, mert míg intézem a dolgom, addig visszamegy, már lassan jönnie kell.

Már ott tartok, hogy feladom, hátha lesz még alkalom, amikor kijön.

  • Elke, kérlek tedd el, ez a címem. Nagyon tetszel nekem, de most úgy látom nem tudunk összejönni. Ha úgy gondolod írj.
  • Jó. Úgy gondoltam…

A folyosón jövés-menés, én meg majd bepisilek. Még mondani akar valamit, de szaladnom kell.

Visszajövök Renatéhoz. Most hogy udvaroljak Renaténak, amikor az előbb vallottam majdnem szerelmet Elkének. Úgy döntök, passzív maradok. Ha Renate akar velem csókolózni vagy lefeküdni, nem utasítom vissza, de az Elke előtt nem aktivizálom magam.

Elgondolom, este kilenc fele olyan szenvtelenül sétáltam be ide, s alig telt el néhány óra és már megint benne vagyok a pácban.

Mit kellene csinálni?

Gondoltam jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, s Renate egyébként sem veréb, hanem egy szép csinos nő.

  • Nincs kedved egy kicsit sétálni?
  • Sétálhatunk, de elég hideg van kint.
  • Ha van kedved feljöhetsz hozzám is. Tudod mondtam, hogy itt lakom az Unten den Linden hotelben.

Úgy gondoltam, ha feljön jó, ha nem akkor lassan búcsúzom. Legfeljebb neki is megadom a címem, vagy az övét kérem el, hogy lássa, érdekel.

  • Ha feljössz semmi nem kötelező, nem muszáj lefeküdni velem, Ha van kedved csókolózunk ismerkedünk alszunk, reggel megreggelizünk, a többit meglátjuk.
  • Jó menjünk.

Amikor mentünk kifele a bárból, direkt nem kerestem a szememmel Elkét. Lelkiismeret furdalásom volt. Bosszantott és sajnáltam, hogy a Renate a maga határozott temperamentumával így rám ragadt.

Kiértünk az utcára. kb. 0 fok körüli hőmérséklet lehet.

Persze egyből csókolózni kezdtünk.

  • Azt hittem nem tetszem neked. bent nem mertél megcsókolni?
  • Nyilvános helyen nem szeretek csókolózni. (Pedig csak az Elke miatt nem.)

A portán szó nélkül adták a kulcsom, egyébként is kétágyas szobát fizettem.

A hátizsákomban még Drezdából magammal hoztam egy üveg whiskyt, mert az a fajta, amit Ali boltjában vettünk és ittunk. Ízlett és nem tudtam, hogy máshol is lehet kapni.

Hogy mi történt ezután a kedves olvasó fantáziájára bízom. Bizonyára megértik, hogy így életem alkonyán nem tesz jót az egészségemnek még az sem, ha írok ilyen témáról. J

Summa summárum úgy történt minden, ahogy nagykönyvben meg van írva. S mivel éhesek voltunk kértünk egy ébresztést fél tízre. Lementünk reggelizni, Renatének nagyon tetszett, hogy annyi banánt ehetett amennyit akart. De még így is 3db-ot kicsempészett a kabátjában.

Azt mondta, hogy muszáj hazamennie, mert szülei már biztos aggódnak, eddig sohasem maradt ki reggel hatnál tovább. Elkísértem a villamoshoz, s nézelődtem. Dél is elmúlt, amikor visszaértem.

Mondja a portás.

  • Uram egy csinos lány kereste.
  • S mondott valamit?
  • Hagyott egy üzenetet.
  • Kérem.

 

Kedves Jenő!

Kerestelek, ha úgy gondolod, hívj fel ezen számon:

030251………

csókol

Elke M.

 

  • Mikor ment el a hölgy?
  • 15 perce.
  • Köszönöm.

Akkor még itt lehet a közelben. Kiszaladtam a hotelből. Még nem hívhatom, mert nincs a drót végén. Merre menjek balra vagy jobbra?  Szememmel megpróbáltam végigpásztázni a szép széles sugárutat, a járdát, a megállókat. Nem találtam karcsú alakját. Elsétáltam a központ fele vagy ötszáz métert. Itt volt a lány, akit még egy napja nem ismertem, most meg keresett. Hihetetlen. Ez szerelem, ha nem is az első látásra. de majdnem. Mit tegyek, hol keressem, mit csináljak? Kétségek között, gyorsan dobogó szívvel szomorúan baktattam vissza a hotelbe.

Most azt számoltam, Vajon mennyi idő alatt ér a drót végére. Milyen messze lakhat?

15 perc meg az a kb félóra, az háromnegyed óra. Annyi idő alatt talán hazaért.

Belépem a hallban lévő egyik fülkébe. Tárcsáztam a számot.

  • Müller lakás. Egy idős női hang.
  • Jó napot kívánok. Bánfi Jenő vagyok és Elkét keresem.
  • Nincs itthon.
  • Kérem mondja meg neki, hogy kerestem, és majd hívom később. Köszönöm.
  • jó.

–    kézcsók.

 

Teljesen felkavart ez az információ, Pár órával azután, hogy megismertem, megkeresett. Ha Nem kószálok és nem nézem a kirakatokat, biztosan itt talált volna. Nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. S mi lett volna, ha reggeli után visszafekszünk a Renatéval az ágyba?

Na jól van nem kell ezen annyi filozofálni. Ha egyszer itt volt, itt is lesz.

Felmentem a szobába. A szobalányok időközben rendet raktak. Meg lehetett a véleményük rólunk, mert volt egy kis rumli.

Ittam egy kis whiskyt és ledőltem. Arra ébredek, hogy kopognak.

Kinyitom az ajtót. Ott áll Elke teljes életnagyságban. Elmosolyodunk, behívom.

Mindketten zavarban vagyunk. Még meg sem érintettük egymást, s most itt vagyunk egy hotel szobában. Leveszem a kabátját, hellyel kínálom. Van két Biedermeyer karosszék a szobában az egyikre leül. Itallal kínálom. Elfogadja. Kicsit erős neki. A hűtőből kap valami német üdítőt.

  • Hívtalak.
  • tudom. Felhívtam a recepciót, hogy itt vagy-e?
  • Köszönöm, hogy eljöttél. Tudod Renate milyen? Annyira rám szállt, egyszerűen veled nem is tudtam beszélni.
  • Tegnap mit akartál mondani, amikor elszaladtam wc-re és nem hallgattalak meg?
  • Most már nem érdekes, itt vagyok.
  • Már most boldoggá tettél. Egy napja még nem ismertük egymást most meg itt vagy velem.
  • Lefeküdtél a Renatéval?

Elgondolkoztam egy két másodpercig. Nem kezdhetem bimbódzó kapcsolatunkat hazugsággal, s az is lehet, hogy már tudja.

  • Igen.

Látszott, hogy ez elszomorítja.

  • Tudod mit akartam tegnap mondani?
  • Mit?
  • Azt hogy szökjünk meg a buliból, hagyjuk ott a Renatét, meg azt a pasit, akivel táncoltam, de te elrohantál.
  • Te is megvárhattál volna, láttad, hogy rohantam a wc-re.
  • Zavarban voltam, Ez a hülye Renate mindig lenyúlja a számomra szimpatikus pasikat.
  • Én szimpatikus vagyok neked?
  • Igen.

Közelebb húztam a székemet. Megfogtam a fejét, finoman beletúrtam a hajába. Megpusziltam a homlokát.

  • De tudod, hogy nem maradhatok most egy hétnél tovább.
  • Tudom, mondtad az este.
  • S nem leszel szomorú, ha elmegyek?
  • Viszont azt is tudom, hogy ha nem jövök most el hozzád, lehet, hogy egész életemben bánnám.
  • Így érzek én is irántad.

Folytattam az előbb elkezdett puszik kiosztását. S lassan az ajkához értem. Nagyon finoman kezdtem csókolni. Majd felálltunk a székből, hogy testünk minél nagyobb felületen érintkezzen. Úgy terveztem, hogy csókolózunk egy kicsit és elhívom vacsorázni,

de elkezdett vetkőzni. Levette a pulóverét, egy vékonyabb blúz még maradt rajta.

S csókolóztunk egyre forróbban.

Persze nekem se kellett több, levettem a felsőruházatom. A blúz is lekerült időközben Elkéről. Ekkor jutott eszembe, hogy én a Renate óta nem is fürödtem. Reggel egyből elmentünk, majd az Elke keresése, s a szunyókálásom.

  • Nincs kedved egyet közösen zuhanyozni? De előtte igyunk még egy whiskyt.
  • Jó.

Ittunk egy korty piát. Én gyorsan lehajítottam magamról mindent és előreszaladtam azzal, hogy beállítom a vízhőfokot. Először hideg víz jött a csapból, amelyet én nagy bátorsággal egyből legnemesebb szervemre irányítottam, Gondoltam egy kis előtusolás nem árt a hajnali akció után 10 órával. Majd állítottam a csapon, akkor meg majdnem leégettem szegény Lajosom. Mire jött a nő, addigra végeztem az első tusolással. Flusztrált, hogy nem vagyok tiszta, Renate egészséges punciillata erjedt a Lajosomon. így oda sem figyeltem, ahogy levetkőzött. Beállt a kádba, ekkor megcsodálhattam gyönyörű formás alakját. Szépen megfürödtünk külön- külön. Láttam, hogy ezzel magasra tetem a lécet. Amikor beállt a kádba zavarban volt, s nem akartam ezt a zavart fokozni.

Felvettem a fürdőköpenyt, s amikor végzett a másikat ráadtam. Láttam, hogy egy kicsit megnyugodott, s visszaállt a komfortérzete. Nem akartam lerohanni. Ő érzékeny lány az Edit típusa. Másképp kell vele bánni, mint a hajnali látogatóval, vagy a drezdai Kristennel.

 

Állva csókolóztunk egy darabig. A kettőnkön lévő dupla puha flottír anyag egyelőre segített átvészelni azt a kisebb sokkot, miszerint kb. 2 órával azután, hogy belépett ebbe a szobába, már meztelenül kellett előttem jönni-mennie. Bekapcsoltam a hotel rádióját az éjjeli szekrénynél kerestem rajta egy jó zenés adót. A nagy lámpákat lekapcsoltam s csak egy éjjeli szekrényen lévő égett. Ledőltünk a kényelmes ágyra. Egyelőre csak a fejével, a nyakával és a vállával voltam elfoglalva. Hagytam számára időt, hogy megélje és átélje a perceket, a hangulatot, s mindent, ami most körülvett bennünket.

Eszembe jutott valami. Láttam, hogy még nem oldódott fel teljesen.

  • Szeretnél egy jó kis masszázst?
  • Jó akkor a hátaddal kezdem.

Levette a köpenyt és hasra fordult. Jó lett volna valami masszázsolaj vagy krém.

Ekkor figyeltem fel először milyen szép háta van, Nem lógtak ki a lapockái a bordái,

egyenes gerinc, pontosan annyi zsírréteg a bőre alatt amennyi kell egy egészséges nőnek.

Jó volt nézni, de még jobb volt masszírozni.

Eddig oldalról masszíroztam vibráló, lazító újhegyes módszerrel, most áttettem a lábam rajta és úgy fojtattam. A vállánál a lapockáknál elkezdtem erősebben gyúrni, persze közben a nyakára a tarkójára sok-sok puszit adtam, s jelezte, hogy ez nagyon tetszik neki, de azért folytattam végig a gerince mellett, majd a popóit is meggyúrtam. A combjaira is elegendő időt szenteltem. Persze, nem hagyhattam ki a máshol már sikeresen alkalmazott lábujj puszi és harapás kombinációt. Nem kapkodtam módszeresen csináltam. Bevetettem minden addig ismert módszerem, hogy kényeztessem. Mentem visszafelé. Amikor visszaértem a nyakához a Lajosom beakadt a popói közé. S finoman rámozogtam, éreztem, hogy ennek is jó a fogadtatása. Nagyon érzékeny volt a tarkójára, nyakára, vállára, így közben azt simogattam, puszilgattam.

A puncikája már akkor nedves volt, amikor lefele mentem a testén, s szinte csak véletlen lenne a belső combjai masszírozása közben már éreztem. Emelgette a popóját jelezve, tegyem be. Legszívesebben azt tettem volna, de minek kapkodjuk el, kértem forduljon meg.

S itt kezdtem mindent elölről. Végig pusziltam gyönyörű testét.

A nem túl nagy egykezes cicijén sokat „dolgoztam”, mert vevő volt rá.

A szőrzete valószínűleg borotvált volt régebben, mert 1-2 cm-es egyenletes selymes szőr borította, ami elég jól a bőréhez simult.

A lábától jöttem felfele gondoltam itt az ideje, hogy megpuszilgassam a puncikáját.

A két normálisan izmos hosszú combjai között voltam, amikor eszembe jutott, hogyan vágyódtam utána és ezekért a combokért az este, amikor szemben ült velem.

Finoman az orommal megpiszéztem a puncikáját. Nagyon szép formás volt. Semmi elefánt fül, vagy lebernyeg nem volt a kisajkain.

A lány csípője, lélegzése gyorsult. Persze bevetettem a csiklószopogatást is a lány már vergődött, nyüszített. Összeszorította combjait és elment.

Hagytam hadd nyugodjon meg egy kicsit, s amikor éreztem, hogy újra kezdhetem az ostromot, indítottam.

A többit a kedves olvasó fantáziájára bízom.

Este kilenckor lementünk vacsorázni. Még délután beszéltünk róla, hogy az egyetem csak14.- én kezdődik neki. Ma január 5.-e van este. 13.-án haza kell utaznom. Tehát van 7 napunk.

Megvacsoráztunk.

  • Tudsz maradni.
  • Igen.
  • Menjünk valahová?
  • Ma este ne. Veled akarok lenni.

Felmentünk a szobába. De a vacsora, a mozgalmas nap elnyomott mindkettőnket. Utolsó ébren léti gondolatom az volt, hogy alig több mint 24 órája ismerem, s most itt szuszog mellettem ez a csodálatos nő. Úristen, hiszen én ma két nővel is voltam, mi minden történt ebben a 24 órában? Renáte már olyan régi emléknek tűnt.

Másnap majdnem lekéstük a reggelit. Elke mondta, hogy haza akar menni átöltözni, meg a nagymamáját megnézni. Ugyanis vele él. Szülei elváltak. Élhetne bármelyik szülőjével, de a mamánál érzi magát legjobban.

Elkísértem, azt kérte, hogy egy presszóban várjam meg.

kb félóra múlva jött.

  • Beszéltem a Renátéval telefonon. mondja.
  • S mit mondott?
  • Egy kicsit vitatkoztunk, de megmagyaráztam neki, hogy te jársz nekem, annyi pasit elhalászott előlem. Egyébként üdvözöl és gratulál.
  • Mond meg neki legközelebb, hogy köszönöm. Azt ne tedd hozzá: …hogy összehozott veled.

 

Ezután csodás napok vártak ránk. A hideg miatt keveset sétáltunk. Este elvitt néhány jobb szórakozóhelyre. És sok időt töltöttünk a szállodában. Ezekben a napokban éreztem, hogy jobban kellett volna tanulnom a németet, mert bonyolultabb mondatokat, mélyebb gondolatokat nem tudtam igazán jól megfogalmazni.

12.-én estefelé egy forró délutánt követően hazakísértem. Nagy sírás-rívás közepette búcsúztunk. Majd levelezünk, meg ellátogat a nyáron Magyarországra.

Visszamentem a szállodába. Mondtam a recepciósnak, fizetek.

A 10 éjszakáért néhány ott elköltött vacsoráért, a minibár fogyasztásért összesen 1740 márkát fizettem.

Kaptak 1800-at.

Ez átszámítva kb. 9000 Ft, ami nem volt kevés pénz Magyarországon. DE ha azt vesszük hogy napi 300-400 Ft között volt jattom tanulóként, akkor mivel nem dolgoztam minden nap két hónap alatt megkerestem. A keletnémetek egy az egyben váltották a márkát ez a szolgáltatás egy nyugatnémetnek 1740 nyugati márkába került volna, ami több mint50000Ft-volt akkor. Egy magyar átlagember Nyugat- Németországban ugyanilyen szintű szolgáltatásért lányok nélkül 50 hónapig dolgozott volna.

 

https://www.youtube.com/watch?v=f4LKlOyC-To Demis Roussos

https://www.youtube.com/watch?v=lmYENxBfRY0 Procol Harum

https://www.youtube.com/watch?v=JmsUkutNnI0 Gary Moore

https://www.youtube.com/watch?v=YQyxCL1uMlU Demis R.

https://www.youtube.com/watch?v=N_lSJ-0Gl7Q Led Zep

https://www.youtube.com/watch?v=xnMkKv1dtQw David Gates

 

vége a 14. résznek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizennégy =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás